Agape -Aidsbarnhemmet-

Jag är inte sjuk ännu iallafall :)
Ja... om man inte räknar med extrem trötthet och att jag fryser vansinnigt...
Men ingen feber eller ont i armen eller nåt! Skönt!
Sitter just nu o värmer mig med en Varma koppen Kycklingsoppa. Mmmm... gott

Slö-kollade på tv4Fakta ett tag. Om barnhemmet Agape i Thailand. Det är ju aids-barnens dag idag.
Agape är ett barnhem för aidssjuka barn. Barn som är födda för att dö.    >HEMSIDA<
I Thailand är det så otroligt vanligt att man blir utstött, inte får nåt jobb, tappar alla kontakter man har etc, om man har HIV.
Det sprids från otrogna makar, genom prostitution, genom incestiuösa våldtäkter... och mitt i allt blir det till ett barn.
För att kvinnorna ska slippa den totala utfrysningen, lämnar de sina barn att dö på ett sjukhus. Ingen får veta något! Innan Agape startade låg barnen ensamma i sängarna, utan att någon ens rörde vid dem. Skulle de duschas, tog man ett lakan emellan osv.
Fruktansvärt.
Kvinnan som startade Agape tog hand om de dödsdömda barnen. Många dog, men även många av dem som säkerligen skulle ha dött, överlevde!
Kvinnan hade ingen medicinsk utbildning, men hon hade något annat...Hon hade viljan och modet att ge dem kärlek och beröring. Hud mot hud. Hon vågade krama och pussa dem.
Och många bbarn överlevde för detta.
Hon gick ut bland folk och visade dem att det är ok att hålla sitt barn, ok att pussa det.

De flesta barnen som kommer till Agape är väldigt små och väldigt sjuka. Det främsta målet var från starten, att de inte skulle dö ensamma och rädda, utan att en människa ens rört vid dem.
Idag lever så många barn i allt högre åldrar, att de sett om sitt mål. Det är numera inte bara att ge barnen ett liv innan de dör och att de ska få dö i trygghet. Nej, nu handlar det om att barnen ska få utbildning, lära sig hur det är i samhället, förbereda sig för kärleken när de blir äldre, skydda sig på rätt sätt, och för vissa... gifta sig, skaffa jobb och få ett så normalt vuxet liv som möjligt.

De barn som ändå dör, trotts medicinering och kärlek... de dör i en varm famn, omgivna av det bästa som kan ges: Närheten till andra människor... både fysiskt och psykiskt.

Dessa barn som var dödsdömda när de föddes, skrattar, leker och lär.

Är inte detta en av de mest fantastiska ställena som finns... ja då vet jag inte.

Agape.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0